Siemens vaatwasser pakt geen water

Siemens vaatwasser pakt geen water

Siemens vaatwasser pakt geen water: Problemen en oorzaken

Als er absoluut geen water in de vaatwasser komt, dan is het eerste voor de hand liggende ding om te kijken naar uw watervoorziening. Als de vaatwasser nog steeds niet met water is gevuld, moet u een opgeleide professional naar de vaatwasser laten komen om de vaatwasser te controleren. Als het om de een of andere reden is uitgeschakeld en u het per ongeluk aan laat staan, kan uw vaatwasser zich niet met water vullen, ook al is het apparaat ingeschakeld. Als je hebt gecontroleerd of de deur dicht is, maar de vaatwasser loopt niet vol met water, kan een defecte deurschakelaar de oorzaak zijn.Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Siemens-vaatwasser-pakt-geen-water-1-300x269.png

Om een ​​probleem op te lossen waarbij een vaatwasser niet vol raakt, moet u ervoor zorgen dat de vlotterschakelaar alleen wordt ingeschakeld als het waterniveau op het hoogste punt staat. Naarmate het waterniveau stijgt, neemt ook de vlotter toe, waardoor de vlotterschakelaar wordt geactiveerd terwijl de vaatwasser met water wordt gevuld tot het gewenste niveau. Wanneer het water in de vaatwasser wordt gevuld, komt er een vlotter omhoog, die ervoor zorgt dat de juiste hoeveelheid water in uw vaatwasser wordt gevuld. Het water dat in de vaatwasser wordt gevuld, brengt de vlotter omhoog en wanneer deze een bepaald niveau bereikt, fungeert dat als een trigger om de schakelaar te laten drijven.

Siemens vaatwasser pakt geen water

De taak van de waterinlaatkleppen is om uw vaatwasser te vullen met een geschikte hoeveelheid water en wordt meestal geregeld door de timer, die wordt geactiveerd wanneer u het wasprogramma uitvoert, en door de vlotterschakelaar. Als de vlotter werkt, maar de waterinlaatklep niet, dan is het heel goed mogelijk dat de vlotterschakelaar de boosdoener is, en dat is de reden waarom uw vaatwasser zoemt, maar niet wordt gevuld.

Het kan zijn dat uw watertoevoer, de waterinlaatklep en de vlotterschakelaar allemaal goed werken en dat uw vaatwasser een ander soort probleem heeft. Sommige vaatwassers hebben een regelklep op de vulpijp voor de waterinlaat, die soms afgaat en voorkomt dat de vaatwasser water krijgt. Wanneer de waterinlaatklep defect raakt, of als een zeef erin verstopt raakt, kan deze mogelijk niet worden geopend en wordt de vaatwasser mogelijk niet bijgevuld met water.

Als een slang die op de watertoevoer is aangesloten niet goed is aangesloten, of als er knikken in de leiding zitten, kan het zijn dat het water uw vaatwasser niet bereikt. Als de watertoevoerslang voor een vaatwasser een waterbestendige slang heeft, kan dat ook problemen veroorzaken. Als uw watertoevoerleiding verbogen, beschadigd of op een andere manier geblokkeerd is, kan dit ervoor zorgen dat er geen water meer naar uw vaatwasser stroomt. De oorzaak dat het water niet in uw vaatwasser stroomt, kan een drijvend voorwerp zijn dat vastzit in de afgesloten stand en de waterstroom blokkeert.

Siemens vaatwasser pakt geen water

Er zijn verschillende redenen waarom er geen water in de keukenvaatwasser komt. Het probleem dat de vaatwasser geen water krijgt, is waarschijnlijk ernstiger dan u dacht. De reden dat uw vaatwasser niet genoeg water krijgt, kan te maken hebben met defecte deurindicatoren. Een andere mogelijke reden waarom uw vaatwasser niet genoeg water krijgt, is een probleem met de ingangsklep.

Als de afvoersolenoïde te snel wordt bediend of niet goed werkt, kan dit de vlotterschakelaar activeren, waardoor een vaatwasser niet voldoende water vult.

Als de afvoersolenoïde defect is, voorkomt dit dat vaatwassers de afvoerklep werken, waardoor vaatwassers geen water krijgen.

Als dit zich blijft voordoen, zal er water uit de klep lekken, ook al staat de vaatwasser op “uit”. Het doel van een overdrukventiel is om de druk op peil te houden en te voorkomen dat er na het aftappen in elke vaatwasser een back-up uit de gootsteen komt.

Dit zijn enkele redenen waardoor een vaatwasser geen water krijgt.
Bel voor een professionele vaatwasser reparatie 036-2002611 en wij zullen een ervaren vaatwasser reparatie professional naar u toe sturen om het probleem te verhelpen.